• Home
  • page
  • Begin goed voorbereid aan je autovakantie in Frankrijk

Begin goed voorbereid aan je autovakantie in Frankrijk

autovakantie in Frankrijk

Veel mensen kiezen sinds een aantal jaren weer voor een autovakantie binnen Europa. Ze willen verschillende plekken zien en vinden het fijn om hun eigen spullen altijd bij de hand te hebben. Eén van de populairste landen binnen Europa is voor Nederlanders nog altijd Frankrijk. Het is niet al te ver rijden, het is vaak goed weer en de voorzieningen zijn meestal goed geregeld. Ook zijn er in Frankrijk enorm veel verschillende soorten campings. Als je op autovakantie gaat is kamperen een veel voorkomende manier om vakantie te vieren. Kamperen kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Bij het uitkiezen van een camping is het belangrijk om te bedenken wat jij prettig vindt in je vakantie. Welke omgeving past bijvoorbeeld bij jou? Hoeveel kilometer wil je per dag afleggen? Kies je bijvoorbeeld voor een avontuurlijke camping in de omgeving van Dinant zoals Domaine du bocq of wil je na een lange autorit liever lekker kunnen luieren en uitrusten?

Een avontuurlijke route

Misschien vind je het fijn om van te voren niet al je route helemaal te hebben uitgestippeld. Je weet ongeveer waar je naartoe gaat en je ziet wel hoe ver je die dag komt. Op het moment dat je geen zin meer hebt om te rijden stop je ermee en ga je op zoek naar een fijne plek om te verblijven. Als het bevalt blijf je misschien wel een paar dagen. Als je niet direct een camping ziet is het fijn dat je even op je telefoon kan kijken naar de mogelijkheden in de buurt. Heb je bijvoorbeeld besloten dat je die nacht in Dinant wil gaan kamperen zoek dan op ‘camping Dinant’. Vaak kan je meteen op het adres van de camping klikken en wordt dit direct gekoppeld aan het navigatiesysteem op je telefoon. Zo weet je direct hoe ver je nog moet rijden en de route wordt voor je uitgestippeld. Zorg wel altijd dat je telefoon is opgeladen. Het is nog handiger om een oplaadkabel mee te nemen zodat je je telefoon altijd kunt opladen in de auto.

Laat je auto checken

Er is natuurlijk niets vervelenders dan als je onderweg autopech krijgt. Niemand wil langs de kant van de weg in de brandende zon in zijn beste Frans hoeven uitleggen wat er precies is gebeurt. Je auto van te voren even door de garage laten nakijken en eventueel een kleine beurt laten geven is daarom een goed idee. Zo weet je ook nog eens zeker dat je tijdens je vakantie niet ineens zonder motorolie of ruitenwisservloeistof komt te zitten want deze worden bij een kleine beurt altijd nagekeken en waar nodig aangevuld.