• Home
  • page
  • De prachtige wandelroutes in Frankrijk

De prachtige wandelroutes in Frankrijk

De prachtige wandelroutes in Frankrijk

Stel je voor: het is een mooie ochtend in Frankrijk. Je bent omringd door prachtige natuur, met groene landschappen, hoge bergen, rustige beekjes en magische bossen. Overal ruik je de geur van bloemen en hoor je de vogels. Je maakt je klaar voor een wandeling en trekt je stevige wandelschoenen aan. Met een rugzak vol energie en Bibliotrek wandelkaarten ga je op pad om enkele van de meest spectaculaire wandelroutes in Frankrijk te ontdekken. Het belooft een avontuur te worden met adembenemende uitzichten. Maar waar moet je heen?

De Calanques

De Calanques liggen aan de zuidkust van Frankrijk, dicht bij Marseille. Ze hebben daar een prachtig landschap met hoge rotsen, verborgen plekjes en helderblauw water. Het Pad van de Calanques is een wandelroute waar je deze mooie plekken van dichtbij kunt bekijken. De route is ongeveer 20 kilometer lang en brengt je langs de allerleukste calanques, zoals Sormiou, Morgiou en Sugiton.

De Mont Blanc

Als je dol bent op bergen, dan moet je zeker de wandelroutes rondom de Mont Blanc proberen. De Mont Blanc is de hoogste berg in West-Europa en is maar liefst 4.808 meter hoog. Het biedt een spectaculair uitzicht op bergen. Een bekende wandelroute, genaamd de Tour du Mont Blanc, neemt je mee op een meerdaagse tocht door drie verschillende landen: Frankrijk, Italië en Zwitserland. Tijdens deze tocht kom je langs gletsjers, prachtige groene weiden en sfeervolle bergdorpjes. Het is een uitdagende wandeling, maar het uitzicht dat je krijgt als beloning is adembenemend en maakt elke inspanning de moeite waard.

De Dordogne

De Dordogne, een gebied in het zuidwesten van Frankrijk, is erg interessant vanwege de geschiedenis en mooie natuur. Een bijzondere wandelroute daar is het Pad van de Mens. Als je deze route volgt, ga je terug in de tijd naar de prehistorie. Je komt langs oude grotten, tekeningen op rotsen en plekken waar archeologen opgravingen hebben gedaan. Tijdens de wandeling kun je ook een bezoek brengen aan de beroemde grotten van Lascaux en meer te weten komen over hoe de mensen vroeger leefden.

Bretagne

Bretagne, aan de noordwestkust van Frankrijk, heeft prachtige kustlandschappen en mooie dorpjes. Een populaire wandelroute daar is de GR 34, ook wel bekend als het “Douanierspad”. Deze route loopt langs de kust en geeft wandelaars een geweldig uitzicht op kliffen, vuurtorens en afgelegen stranden. Tijdens de wandeling kun je de frisse zeelucht inademen en stoppen bij gezellige dorpjes om te genieten van lokale lekkernijen, zoals verse vis en appelcider. Sta jij op het punt om naar Frankrijk te reizen? Kies dan zeker een van deze mooie wandelroutes uit!