• Home
  • Vakantie in Frankrijk: Pretpark Parc les Poussins

Vakantie in Frankrijk: Pretpark Parc les Poussins

 

Pretpark Parc les Poussins

 

Wij trokken naar het pretpark Parc les Poussins in Lille tijdens onze mini-roadtrip door Frankrijk. Pretparken Parc le Fleury, Bal Parc en Dennlys Parc hadden we al achter de rug. Op dag vier tijdens onze tocht door het noorden van Frankrijk trokken we naar de stad Lille. Ook deze Franse stad heeft een eigen pretparkje. We sluiten onze reis af in het minuscule Parc les Poussins.

Pretpark geschiedenis Parc les Poussins

Parc les Poussins is gelegen in een groene strook, in het hartje van de metropool. In de schaduw van de citadel troept de sportieve bevolking van Lille regelmatig samen om te joggen. Het 50 hectaren grote gebied omvat onder andere de Zoo van Lille en dus ook het pretparkje.

De geschiedenis van het Franse pretparkje start in 1986 toen de familie Meunier een taverne opende naast de zoo van Lille. De eerste attractie – het kleine treintje – draait echter al zijn rondjes sinds de jaren ’60. Nadien duurde het nog jaren alvorens het park zich verder ontwikkelde.

Pas in 1998 plaatste de familie zelf een nieuwe attractie; de draaimolen. Nadien bouwde het pretpark om de twee jaar een nieuwe attractie. In 2017 verloor de familie Meunier echter het leasecontract van de stad. Lille koos ervoor om in zee te gaan met de eigenaar van het naburige Bal Parc. Rijschool den haag

 

Gratis naar een pretpark

Wie gratis naar een pretpark wil is welkom in Parc les Poussins. Het Franse pretpark vraagt namelijk helemaal geen toegangsprijs. Bezoekers kunnen er lekker rondwandelen en ontspannen. Ook de terrasjes zijn vrij toegankelijk en de speeltuinen zijn gratis voor alle bezoekers.

Dat wil echter niet zeggen dat de attracties in het kleine Franse pretpark gratis toegankelijk zijn. Centraal in het park is een ticketshop te vinden waar je jetons kan kopen. De prijs start bij €2 per jeton, maar daalt stelselmatig aan de hand van het aantal aangekochte stuks.

Het is eigenlijk vrij simpel; elke attractie kost per rit één jeton. Dat is erg voordelig voor ouders die langs de zijlijn willen toekijken. Aan de andere kant loopt de prijs wel op als de kinderen meerdere ritjes maken. En ze mogen natuurlijk niet overal alleen in plaatsnemen.

Vakantie in Frankrijk

Zoals eerder aangehaald is de speeltuin helemaal gratis toegankelijk voor jong en oud. Hij is niet impressionant groot, maar kinderen kunnen zich hier goed vermaken. Verwacht geen grootse dingen in dit gedeelte van het park. Enkele glijbanen, klimtoestellen, schommels en wipplanken.

Naast de speeltuin is er ook een grote speel- en picknickweide. Zonder twijfel een populair stukje Lille voor de inwoners van de Franse stad. Aan de andere kant misten we toch wat extra speeltoestellen. Deze waren namelijk zo druk in gebruik, dat onze kinderen ze liever oversloegen.

Qua infrastructuur zit het wel goed. Er zijn voldoende bankjes rond de speeltuin, zowel in de zon als in de schaduw. Iets verderop kunnen ouders ook een drankje of hapje nuttigen op het grote terras. Daarnaast zijn er nog enkele (betalende) kermisattracties en een grote trampoline.

Met de trein naar Frankrijk

Nee, wij zijn niet met de trein naar Frankrijk gegaan. In het pretpark kan je echter wel een treintje vinden waar de historiek van afdruipt. Hoewel Le Petit Train niet heel bijzonder is, is de attractie meer dan 20 jaar ouder dan het park. Leuk dat dit soort attracties behouden blijven.

Liever met de auto op stap? Ook Les Tacots 1900 neemt zijn passagiers mee op reis, ditmaal in een ‘echte’ oldtimer. Vreemd aan deze attractie is dat alle auto’s meerdere rondjes maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Efteling, waar je maar één rondje maakt. Je kreeg in ieder geval waar voor je geld.

Even verder staat ook een mechanische paardenbaan. De toegankelijkheid van deze attractie verschilt van park tot park. In Parc les Poussins mocht onze dochter er wel in – in tegenstelling tot Walibi Belgium – wel moest de mama met haar mee. Geen probleem, alleen jammer van die jeton.

Dierentuin in Frankrijk

Een bezoekje aan Parc les Poussins beslaat geen hele dag. Leuk is dat naast het Franse pretpark een zoo gevonden kan worden. Dit 3,5 hectare grote dierenpark deed voor het eerst zijn deuren open in 1950 en huisvest meer dan 300 dieren en meer dan 80 verschillende diersoorten.

Bijzonder aan de Zoo van Lille is de goedkope toegangsprijs van slechts €4 voor volwassenen. Voorheen was een ticket voor dit Franse dierenpark zelfs helemaal gratis. Daardoor heeft de Zoo van Lille jarenlang in de top 10 van best bezochte attracties in Frankrijk gestaan.

Eerlijk is eerlijk, wij hebben dit dierenpark uiteindelijk toch niet bezocht. Vanwege tijdsgebrek hebben we het dierenpark links laten liggen. Maar we zijn ervan overtuigd dat Parc les Poussins samen met de Zoo van Lille best dagvullend kan zijn. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

 

Tags: Tuinmeubelenpicknicktafel gezocht? – Table pliante Francekinderbett massivholzPicknickbank –  table de jardinLit enfant

AUTODOC.BE